Espresso

Je připraveno z 25-30g nápoje a dnes již z 8-9 gramů mleté kávy.

Ristretto

Nejsilnější a nejkoncentrovanější espresso nápoj. Připravuje se také z 8-9 gramů mleté kávy, obsah nápoje je okolo 15-20 gramů. To je opravdu silná káva. Pokud k tomu zvolíte ještě vhodná zrna, máte na dopoledne tolik energie, že byste ji mohli rozdávat.

Dvojité ristretto

Připravuje se ze 14-16 gramů mleté kávy a obsah nápoje je okolo 30 gramů.

Doppio (dvojité espresso)

Připravuje se ze 14-16 gramů mleté kávy a obsah nápoje je okolo 60 gramů.

Capuccino

Celkový objem nápoje je okolo 150-180 ml. Zpravidla je jeho skladba z 1/3 espressa + 1/3 mléka + 1/3 mléčná pěna.

Caffé latte

Celkový objem nápoje je okolo 260-280 ml. Skladba nápoje je pouze z espressa a jemně našlehané mléčné mikropěny. Dost často se café latte zaměňuje za latte machiato, které má být ve sklenici o objemu přibližně 400 ml a je vrstvenné - vespod espresso, uprostřed promíchané mléko s pěnou a zakončené čepicí mléčné pěny. Caffé latté patří do šálku o objemu přibližně 280 ml.

Frappé

Tento řecký kávový nápoj má své místo v horkých letních dnech. Zpravidla se s ním můžete setkat v podobě, kdy základem je instantní káva. Pokud si ale chcete vychutnat opravdu výborné a osvěžující frappé z kvalitní upražené kávy, uděláte jen dobře. A určitě vás to vyjde i finančně levněji než z již připravených „náhražek“ kávy od nadnárodních výrobců. Řekové jej připravují z kvalitně upražených zrn. Připravte si espresso a nechte jej vychladnout. V mixéru si ušlehejte mléko, přidejte espresso a 1 kopeček vanilkové zmrzliny. Chvilku mixujte a ihned nalévejte do šálků.

Jakou kávu si uvařit